Σελίδες

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Η σιωπή γύρω από την τούρτα..

Ολοι θα έχουμε παρατηρήσει τι συμβαίνει όταν μπαίνει η τούρτα στο δωμάτιο με το παιδικό πάρτι. Εκεί που μέχρι πριν λίγο υπήρχε φασαρία , παιχνίδια και ψιλοτσακωμοί , με το που μπαίνει η τούρτα στο δωμάτιο ξαφνικά όλα σταματούν. Τα παιδιά μαζεύονται γύρω από το τραπέζι και την κοιτούν ελπίζοντας ότι θα πάρουν ένα μεγάλο κομμάτι. Η διαδικασία με τα κεράκια και τις ευχές είναι απλά μια αναγκαία σπατάλη χρόνου  πριν την μοιρασιά της τούρτας. 

Αυτή την εικόνα δίνουν σήμερα τα περισσότερα μέλη και στελέχη του Συριζα. Με τις δημοσκοπήσεις να προεξοφλούν εκλογικές πρωτιές ήδη οι ταλαιπωρημένοι αριστεροί βλέπουν την τούρτα της εξουσίας πάνω στο τραπέζι. Εκείνο που γαργαλάει δε περισσότερο τα αυτιά είναι η ιδεολογικοποίηση της αχρειότητας, εκείνου του αξέχαστου ρητού του Τσακαλώτου περί "νικηφόρας Αριστεράς", η πλέον αμοραλιστική δήλωση που έχει ακουστεί τα τελευταία χρόνια από στέλεχος της Αριστεράς. Μπροστά λοιπόν στην επερχόμενη Τούρτα της εξουσίας .. της 'αριστερής" εξουσίας έχει παγώσει κάθε πολιτικός διάλογος, κάθε απόπειρα παραγωγής πολιτικής. Ολα πλέον δικαιολογούνται εφόσον η πεφωτισμένη ηγεσία και ο "ΠΡΟΕΔΡΟΣ" μας οδηγούν στην εξουσία. Ολα γίνονται πιστευτά και αποδεκτά. 
Αρκεί να στείλει μερικά Twitt o Παπαδημούλης, αρκεί να κάνουν μερικές δηλώσεις οι τηλεοπτικοί αστέρες στην TV, αρκεί να το δηλώσει ο αγωνιστής της αριστεράς Μητρόπουλος  και αυτόματα όλα αυτά γίνονται θέσφατα και αξιώματα, γίνονται αποδεκτά και όποια προσπάθεια σύγκρισης τους με συνεδριακές αποφάσεις σκοντάφτει στην συλλογική υστερία και στην ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗ  των περισσοτέρων. Δεν χρειάζεται πλέον διάλογος, δεν χρειάζεται παραγωγή πολιτικής, εφόσον είμαστε ένα βήμα από την Τούρτα. Αρκεί να ανοίξουμε μεγάλο στόμα .. ώστε να γευτούμε  επιτέλους και εμείς λίγο από την νικηφόρα αριστερά. .. επιτέλους.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: