Σελίδες

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Πρώτα πράξεις και μετά βλέπουμε, διεμήνυσε στην κυβέρνηση η Μέρκελ (δραχμάς δεν δίδω , λίρας δεν δίδω )

(δραχμάς δεν δίδω , λίρας δεν δίδω )


Στιμιότυπο από την υποδοχή του Αντώνη Σαμαρά στην καγκελαρία   

«Περιμένουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υλοποιήσει όσα έχει υποσχεθεί. Στα λόγια το ακούσαμε και στο παρελθόν» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ επανέλαβε ως χρονικό ορόσημο της έκθεσης της τρόικας για μελλοντικές αποφάσεις. Χρειαζόμαστε ανάπτυξη, είπε ο Αντώνης Σαμαράς, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα θα φέρει αποτελέσματα και θα εξαλείψει τα δύο ελλείμματα, το δημοσιονομικό και της αξιοπιστίας της χώρας. Ερωτηθείς εάν ετέθη το θέμα της επιμήκυνσης, ο κ. Σαμαράς ουσιαστικά παρέπεμψε το θέμα για μετά την έκθεση της τρόικας.  Συνεχίζοντας στην ουσία του ελληνικού προβλήματος, ανέφερε ότι από κάθε βήμα περιμένουμε και ένα αποτέλεσμα και πως η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την χαμένη αξιοπιστία της στην ευρωζώνη.

«Περιμένουμε από την κυβέρνηση να υλοποιήσει όσα έχει υποσχεθεί. Στα λόγια το έχουμε ακούσει και στο παρελθόν» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια επανέλαβε ότι η έκθεση της τρόικας θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις και πως η Γερμανία θα συνεχίσει να παράσχει βοήθεια στην Ελλάδα.



------------------------------------------



Η εγγυητική επιστολή, η οποία είναι γραμμένη με αρχαιοελληνικούς χαρακτήρες, ζητεί από τον Αντώνη Σαμαρά να εγγυηθεί και να υπογράψει, εξ ονόματος του ελληνικού λαού, ότι δεν θα προκληθεί καμία ζημιά στους Γερμανούς φορολογούμενους. 

Αξίζει να αναφερθεί πως η νέα προβοκάτσια από τη γερμανική εφημερίδα σημειώνεται λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο και λίγα 24ωρα μετά τη συνέντευξη του κ. Σαμαρά στην «Bild». 



Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρεται:

«Από την οικονομική βοήθεια για τη χώρα μου δεν θα προκληθεί στον Γερμανό φορολογούμενο καμία ζημιά».

«Η Ελλάδα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Συμπεριλαμβάνεται η πώληση των ακατοίκητων νησιών, εάν είναι απαραίτητο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: