Σελίδες

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Η απαγόρευση της μπούργκας στην Γαλία .. και μερικοί παραλληλισμοί


Επίθεση δέχθηκε η Γαλλία, εξαιτίας της διά νόμου απαγόρευσης της μπούργκας σε δημόσιους χώρους. Δυσφορία και απορία για την απαγόρευση εξέφρασε και ο γ.γ. του Οργανισμού της Ισλαμικής Διάσκεψης, Εκμελεντίν Ισάνογλου, στο περιθώριο συνόδου για την προσέγγιση μεταξύ μουσουλμάνων και Αμερικανών στην Ουάσιγκτον. «Οι άνθρωποι που φορούν μπούργκα, ιδιαίτερα στην Ευρώπη και άλλες δυτικές χώρες, είναι μια πολύ μικρή μειοψηφία. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο αυτό έπρεπε να απαγορευθεί διά νόμου. Ρίχνετε φως σε ελάχιστους ανθρώπους και δημιουργείτε ζήτημα, τη στιγμή που πρόκειται για θέμα επουσιώδες. Η Ευρώπη μετατρέπεται από τόπος της ελευθερίας σε τόπο των απαγορεύσεων», είπε ο κ. Ισάνογλου σε δημοσιογράφους.  Σε ό,τι αφορά την απαγόρευση της μπούργκας, οι παραβάτες υποχρεούνται σε καταβολή προστίμου μέχρι 150 ευρώ και επιβάλλεται να παρακολουθήσουν σεμινάρια αγωγής του πολίτη. Με πρόστιμο έως και 30.000 ευρώ και με φυλάκιση ενός έτους απειλούνται όσοι υποχρεώνουν μια γυναίκα να φοράει το ισλαμικό ένδυμα. Το πρόστιμο διπλασιάζεται εάν πρόκειται για ανήλικη.
 

Πραγματικά διαφέρει το ""dressing code" μεταξύ της πάνω και της κάτω φωτογραφίας. Μάλιστα οι Ευρωπαίοι Γάλοι θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι ακολουθούν την "μέση οδό" .. μεταξύ του πλήρους γδυσίματος και της πλήρους κάλυψης. Αλλά ας φανταστούν για λίγο .. να απαγορευόταν δια νόμου και με πρόστιμο και με φυλάκιση να κυκλοφορούν οι γυναίκες στην Γαλία με στηθόδεσμο .. και να ήταν υποχρεωμένες να κυκλοφορούν σύμφωνα με το dressing code των δεσποινίδων της κάτω φωτογραφίας ... (εξ άλλου τι μπορεί να σημαίνει στην αισθητική του ντυσίματος "μέση οδός" ? )

Για ποιο λόγο τελικά το Γαλικό κράτος δημιουργεί θέματα εκεί που δεν υπάρχουν. Βεβαίως οι κοινωνικές υπηρεσίες θα μπορούσαν να επέμβουν στην περίπτωση που υπήρχε εξαναγκασμός και σε αυτή την περίπτωση να είναι πολύ αυστηροί .. αλλά ο υπάρχον νόμος είναι παράλογος.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: