Σελίδες

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ...

Για να ξεθαρίζουμε ορισμένα ζητήματα - ΠΑΣΟΚ / Μνημόνιο

Επειδή υπάρχουν ορισμένες γραμμές, τις οποίες περνούν ύπουλα οι αστικοί κύκλοι μέσω των ΜΜΕ και των κομμάτων τους και χωρίς να το παίρνει πρέφα μεγάλη μερίδα του κόσμου, ... ορισμένα γεγονότα και έννοιες θα πρέπει να αποσαφηνιστούν γρήγορα και πριν πάρουν διαστάσεις, και για αυτόν τον λόγο θα ανοίξουμε έναν νέο κύκλο θεμάτων με διάφορα τέτοια ζητήματα, στα οποία θα προσπαθήσουμε να τα παρουσιάσουμε όσο πιο κοντά γίνεται στην πραγματική τους διάσταση ......

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ
Δεν πρόκειται ούτε για κυβέρνηση Τσολάκογλου, ούτε για κατοχική κυβέρνηση, ούτε για τσάτσους του Ομπάμα ή των Εβραίων... και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο κυκλοφορεί ....... απο τα τάχα μου ανεξάρτητα ειδησεογραφικά πρακτορεία και τις υποτίθεται ενημερωτικές ιστοσελίδες και μπλόγκς ...

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπο την πρωθυπουργία του Γιώργου Παπανδρέου, δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά μια ακόμα, καθαρά αστική κυβέρνηση, όπως ακριβώς όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν απο την νεότερη Ελλάδα, είτες αυτές ονομάζονταν φιλελεύθερες, είτε νεοφιλελεύθερες, είτε σοσιαλδημοκρατικές, είτε χριστιανοδημοκρατικές, είτε χουντικές, είτε φασιστικές, είτε εθνικές ... είτε όπως αλλιώς και εαν την ονομάσουν στο μέλλον !

Οι αστικές κυβερνήσεις, έχουν ως μοναδικό τους σκοπό, να εμφανίζονται στον λαό ως αιρετοί εκπρόσωποί του και υπερασπιστές των δικαιωμάτων του, διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο τηνψευδαίσθηση της δημοκρατίας, ενώ στην ουσία πρόκειται για διαχειριστές ενός οικονομικοπολιτικού συστήματος, το οποίο είναι δομημένο πάνω στις ανάγκες και τις φιλοδοξίες της αστικής τάξης . Οι νομοθετικές τους ρυθμίσεις και μεταρρυθμίσεις, οι φοροεισπρακτικοί τους μηχανισμοί, το αστικό κράτος που έχουν δημιουργήσει, δουλεύουν όλα για έναν και μόνο σκοπό ..... την διατήρηση των μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων σε τροχιά κερδοφορίας με τρόπο αντίρροπο στην πτωτική τάση του ποσοστού κέρδους, χωρίς όμως να γίνεται άμεσα αντιληπτό από τον πληθυσμό της χώρας, ώστε να διατηρείται μια σχετική ηρεμία ! Κάθε τι, που χαλάει αυτήν την ηρεμία, βάζει σε κίνδυνο την κερδοφορία των επιχειρήσεων αυτών.


Οι μεγάλες επιχειρήσεις, ντόπιες και διεθνείς, στις οποίες ανήκουν, τα βασικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες, οι κινηματογραφικοί όμιλοι και ένα σωρό κρατικοί λειτουργοί και υπάλληλοι ...... κατευθύνουν τις μάζες προς τους υποψηφίους και τα κόμματα, τα οποία θα εξυπηρετήσουν καλύτερα τις ανάγκες τους ! Είτε είναι σήμερα ο Παπανδρέου, είτε ήταν παλαιότερα ο Καραμανλής, ο Σημίτης και πάει λέγοντας ..... Μάλιστα τα αστικά κόμματα βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία μεταξύ τους, για το πως θα κινηθεί ο καθένας στην πολιτική σκακιέρα κάθε χώρας, ώστε να επιτευχθεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, το επιθυμητό για αυτούς αποτέλεσμα !(σ.σ. δικιά μας: Αυτό δεν ισχύει - το κάθε αστικό κόμμα εκπροσωπεί και διαφορετικά κομμάτια της αστικής τάξης, και συχνά αντιμάχονται το ένα το άλλο, έστω και αν όλα συμφωνούν στο ότι ο καπιταλισμός πρέπει να διατηρηθεί)

Πιο τρανό παράδειγμα στην Ελλάδα, η φυγή του Κώστα Καραμανλή μέσω των έκτακτων εκλογών του Οκτωβρίου του 2009, ο οποίος κατάφερε μέσω ενός επιτηδευμένα αποτυχημένου προεκλογικού αγώνα, την έντονη σκανδαλολογία και την σύσσωμη καταδίκη της ΝΔ απο όλα τα ΜΜΕ .... να παραδώσει ουσιαστικά την πρωθυπουργία σε έναν άνθρωπο τον οποίο τα ίδια ΜΜΕ, 2 χρόνια πριν στις εκλογές του 2007, χαρακτήριζαν ως ανάξιο να οδηγεί ποδήλατο !

Οι αστικές κυβερνήσεις και οι παραφυάδες τους, αποτελούν τους υπαλλήλους των μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων και δεν κάνουν ούτε λάθη (σ.σ. δικιά μας: Προφανώς και κάνουν λάθη, προφανώς ο συντάκτης εννοεί ότι οι κινήσεις τους εναντίον του λαού δεν γίνονται "κατά λάθος") ούτε είναι ανίκανοιούτε είναι κλέφτες (κατα βάσιν) ... αλλά απλά ... ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ !

Η δουλειά τους όμως, από την στιγμή που αντιτίθεται στο κοινωνικό καλό, στην ειρηνική και σταθερή λειτουργία της ανθρώπινης κοινωνίας , και δεν έχει στόχο την βελτίωση των όρων διαβίωσης των ανθρώπων ..... αλλά την διατήρηση της κυριαρχίας μιας κοινωνικής τάξης, της αστικής, ..... τοποθετεί τις αστικές κυβερνήσεις απο όπου και εάν προέρχονται ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ

Οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι πιθανώς να είναι καλοί οικογενειάρχες, καλοί σύζυγοι, πατεράδες και φίλοι ..... δεν είναι απαραίτητα λαμόγια, ηλίθιοι ή ανίκανοι (και φυσικά δεν είναι και αυτά οι αιτίες της σημερινής δυσχέρειας της χώρας), αλλά είναι - συνηδητοποιημένα - προδότες της κοινωνίας και των λαών !

ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Το μνημόνιο που σύναψε η αστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την συνυπογραφή του ακραίου αστικού κόμματος του ΛΑΟΣ και μερίδας της αστικής ΝΔ, δεν αποτελεί κάποιο κερδοσκοπικό παιχνίδι του διεθνούς τραπεζικού κεφαλαίου, απέναντι στην Ελλάδα ή μια πράξη υποδούλωσης της Ελλάδας στους Γερμανούς, Αμερικάνους και λοιπούς αποικιοκράτες !(σ.σ. δικιά μας: Είναι ΚΑΙ αυτό - η Ελλάδα προτεκτορατοποιείται) Το μνημόνιο, ίσως, αποτελεί την μοναδική προσωρινή διέξοδος, του ντόπιου μονοπωλιακού κεφαλαίου, απο την δίνη της καπιταλιστικής κρίσης .... και κάθε σοβαρή αστική κυβέρνηση θα το εφάρμοζε στην Ελλάδα (ίσως με κάποιες παραλλαγές άνευ ουσίας), όπως ακριβώς κάνει το ΠΑΣΟΚ ! 

Όποιο αστικό κόμμα ισχυρίζεται πως αντιτίθεται στο Μνημόνιο, είτε παίζει έναν ύπουλο ρόλο για να μπερδέψει και να συσπειρώσει κόσμο που θίγεται απο τις διατάξεις του ..... είτε απλά είναι επικίνδυνο και για αυτό δεν επιλέγεται απο την αστική τάξη ώστε να διαχειριστεί την εξουσία ! Για την ΝΔ που ισχυρίζεται πως αντιτίθεται στο Μνημόνιο, θεωρώ πως ισχύει το πρώτο, χωρίς βεβαίως να αποκλείεται και το δεύτερο ! Ο ΣΥΡΙΖΑ και Ψαριανοκουβέληδες, είναι δεδομένο πως κινούνται σε τροχιά καιροσκοπική, και βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία .....

Η καπιταλιστική κρίσηη οποία εμφανίζεται ως αποτέλεσμα της δυσλειτουργίας του συστήματος και την σύγκρουσή του με τα φυσικά όρια της κοινωνίας και των αγορών, επιβάλλει στους καπιταλιστές να πιέζουν τις υφιστάμενες παραγωγικές και καταναλωτικές δομές, με τέτοιον τρόπο ώστε να επιβιώσουν επιχειρηματικά ! Δεν τους νοιάζουν τα άσχημα κοινωνικά παραπροϊόντα (είτε μακροπρόθεσμα, είτε βραχυπρόθεσμα), δεν βλέπουν την ΜΗ βιωσιμότητα του συστήματος .... αλλάβλέπουν μονάχα το προσωπικό τους ποσοστό κέρδους να πέφτει και τον ανταγωνισμό μεταξύ τους να οξύνεται. Είτε θα επεκταθούν και θα εξαγοράσουν τον άλλον, είτε θα εξαγοραστούν οι ίδιοι ..... Και ο λαός ως ο μοναδικός παραγωγός του πλούτου, βρίσκεται στο έλεος των αποφάσεων του κάθε κεφαλαιοκράτη ....

Άρα για να τελειώνουμε ......
Καπιταλισμός χωρίς μνημόνια, χωρίς μειώσεις μισθών και κινεζοποίηση της εργατικής δύναμης, χωρίς φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο, επιδοτήσεις απο τους φόρους μας ώστε να αγοράζουν νέα μηχανήματα και νέες εγκαταστάσεις και λοιπά και λοιπά ...... δεν δύναται πλέον να υπάρξει !

Όχι γιατί οι καπιταλιστές είναι σαδιστές, αλλά γιατί ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής .... δεν τσουλάει πια

Δεν υπάρχουν σχόλια: