Σελίδες

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ο πέμπτος δρόμος του Αντώνη

Ο πέμπτος δρόμος του Αντώνη


Επιτέλους σωθήκαμε. Ο Αντώνης ο Σφουγγαράκης μας πληροφόρησε ότι δεν είναι Παπανδρέου. Όσοι λοιπόν τον φώναζαν Αντώνη Παπανδρέου να το αλλάξουν αμέσως. Αντώνης Σφουγγαράκης λέγεται ο άνθρωπος.
Οπότε όσο είναι κάποιος στην αντιπολίτευση σκίζει τα ρούχα του για να μας πείσει για την διαφορετικότητα του και για τις καλές του προθέσεις και μόλις γίνεται πρωθυπουργός διαπιστώνουμε ότι αν δεν είναι ίδιος με τον προηγούμενο είναι χειρότερος. Αυτή η επανάληψη έχει χάσει την ιδιότητα της φάρσας και έχει αποκτήσει την ιδιότητα της τραγωδίας. Για τους πολίτες. ..>>

Οι οποίοι πολίτες συνεχίζουν να σκέφτονται πολιτικά με όρους οπαδού ποδοσφαιρικής ομάδας και είναι έτοιμοι να πάνε στο αεροδρόμιο για να υποδεχτούν το «παλτό» που τους έφερε ένα λαμόγιο που το έπαιζε μάνατζερ.

Ο Σαμαράς μας λέει ότι έχει σχέδιο για να βγούμε από το μνημόνιο. Αλλά δεν μας το λέει. Τι φοβάται; Μήπως του κλέψουμε τα πνευματικά δικαιώματα;

Οπότε αν ο Σαμαράς γίνει πρωθυπουργός θα εφαρμόσει το σχέδιο του για να βγούμε από το μνημόνιο. Αλλά δεν θέλει εκλογές;
Αντίφαση;

Δηλαδή κατά τον Σαμαρά η Ελλάδα πάει κατά διαόλου (και έτσι είναι), ο ίδιος έχει σχέδιο (μυστικό) για να πάμε καλά, αλλά θα περιμένει άλλα τρία χρόνια ώστε αν στις τότε εκλογές γίνει πρωθυπουργός να μας σώσει.

Αλλά τότε ίσως να μην υπάρχει καν Ελλάδα. Ή έστω Έλληνες.

Δεν ζητάει, είπε, πρόωρες εκλογές γιατί είναι υπεύθυνος πολιτικός. Δηλαδή υπεύθυνος είναι αυτός που βλέπει να καταστρέφεται η Ελλάδα, να έχει τον τρόπο να την σώσει αλλά να μην θέλει να αναλάβει την πρωθυπουργία άμεσα για να μας σώσει.

Μήπως θα έπρεπε να σταματήσει το δούλεμα;

Βέβαια το ίδιο σχέδιο είχαν και οι Γιωργάκης και Κωστάκης. Τι βαρετή επανάληψη…

Μας εξαπάτησε ο Γιωργάκης, είπε ο Αντώνης. Συμφωνώ. Συνέχισε την παράδοση που ξεκινάει από την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Και που στα σίγουρα θα την συνεχίσει και ο Αντώνης.

Είχε θεατρικότητα η ομιλία του Σαμαρά, λένε οι προπαγανδιστές δημοσιογράφοι. Μάλιστα. Το θέατρο κέρδισε άλλον έναν ηθοποιό. Για την πολιτική θα μιλήσουμε άλλη φορά.

Ανέβηκε και ο Κωστάκης στην Θεσσαλονίκη. Είχε επιθυμήσει γνήσια μπουγάτσα με τυρί.

Η τρόικα θέλει να μείνει και μετά το 2013 στην Ελλάδα. Για να βοηθήσει φυσικά. Στην νεκροψία.

Εκτός από τον τέταρτο δρόμο του Γιωργάκη μας προέκυψε και άλλος δρόμος. Του Αντωνάκη. Σε λίγο θα χρειαστούμε και τροχονόμο.

Πάντως έχω την εντύπωση ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ίδιο σημείο. Στην απόλυτη καταστροφή. Αλλά τι πειράζει;

Σημασία έχει η διαδρομή και όχι το που θα καταλήξουμε.

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: