Σελίδες

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

"Eιδική" ισραηλινή άσκηση στο Αιγαίο - Οκτώβριο η δεύτερη φάση της ΜΙΝΩΑΣ 2010

"Eιδική" ισραηλινή άσκηση στο Αιγαίο - Οκτώβριο η δεύτερη φάση της ΜΙΝΩΑΣ 2010                 



Μεγάλη άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού … ελικοπτέρων πρόκειται να εκτελέσουν στις 18 και 19/07 ισραηλινά αεροσκάφη και ελικόπτερα στο Αιγαίο μετά από συμφωνία στην οποία ήρθε το Τελ Αβίβ με την ελληνική κυβέρνηση. Τέτοιου είδους άσκηση δεν έχει επαναληφθεί ποτέ στο παρελθόν και σίγουρα φωτογραφίζει την προετοιμασία μιας επιχείρησης ειδικών δυνάμεων στο βάθος της εχθρικής ενδοχώρας, είτε σε διαμόρφωση CSAR είτε σε διαμόρφωση μεταφοράς προωθημένων παρατηρητών κατάδειξης και κατεύθυνσης πυρών. Δηλαδή «Ιράν»…
Η άσκηση στην οποία δεν θα έχουν καμία άμεση εμπλοκή οι ελληνικές δυνάμεις θα περιλαμβάνει αεροσκάφη C-130 ειδικά διαμορφωμένα σε ρόλο ιπτάμενων τάνκερ και ελικόπτερα CH-53 Sea Stallion. Η άσκηση καλύπτεται από πέπλο μυστικότητας, τόσο για το γεγονός ότι έρχεται μερικές εβδομάδες μετά τα γεγονότα στα ανοικτά της Γάζας με την νηοπομπή που μετέφερε εφόδια, όσο και για τον "ειδικό" χαρακτήρα της. Ο διάδρομος-περιοχή των σχετικών δραστηριοτήτων εκτείνεται από τα όρια FIR Αθηνών με FIR Λευκωσίας, μέχρι τα βορειοδυτικά Καρπάθου, και από εκεί έως βορειοανατολικά του Αγ.Όρους. Επίσης, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχει κατ’αρχήν συμφωνηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο να επαναληφθεί η άσκηση ΜΙΝΩΑΣ 2010 που διακόπηκε τον περασμένο Μάϊο, λόγω των γεγονότων με την νηοπομπή. Απομένει η τελική έγκριση του υπουργείου Εξωτερικών.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα λίγες εβδομάδες μετά τα γεγονότα αποκαθιστά την στρατηγική της σχέσεη με το Ισραήλ, μόνο τυχαίο δεν είναι... Πάντως σε ένα άλλο επίπεδο, αυτό των υπηρεσιών πληροφοριών, οι ισραηλινές υπηρεσίες έχουν εντοπίσει στα Κατεχόμενα «υψηλή κινητικότητα» τουρκικών ειδικών δυνάμεων…(copy from.. Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr)
------------------------------------------

>>>  Pro ZIONIST Greek Politicians.. (the names)  <<<



Δεν υπάρχουν σχόλια: