Σελίδες

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Τελικά έχουν χάσει την μπάλα στον ΣΥΝ. (ο κόσμος καίγεται και το .. χτενίζεται)

[Ρεπορτάζ: Ανδρέας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μεθόδευση αποκλεισμού του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτη Κουβέλη, από το συνέδριο του ΣΥΝ στη χθεσινή εκλογική διαδικασία στην Π.Κ. Καλλιθέας. Η εξέλιξη προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρα, ο οποίος έκανε λόγο για μεθοδεύσεις που είναι έξω από την κουλτούρα του κόμματος. Συγκεκριμένα, κατά την ψηφοφορία για την εκλογή συνέδρων, 8 μέλη της οργάνωσης που έχουν αναφορά στην "Αριστερή Ανασύνθεση" (η οποία εξέλεξε συνέδρους τον Χρ. Πιλάλη και την Αθηνά Λουράντου) εκμεταλλεύτηκαν τη διάταξη του καταστατικού η οποία επιτρέπει την επικοινωνία ανάμεσα στις λίστες κατά την ψηφοφορία για την εκλογή συνέδρων και αλλοίωσαν τη σειρά εκλογής στη λίστα της Ανανεωτικής Πτέρυγας. Ψήφισαν μαζικά τον Παναγιώτη Γαλανόπουλο, ώστε με τεχνικό τρόπο να αποκλειστεί ο Φ. Κούβελης, ο οποίος ήρθε δεύτερος, με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί σύνεδρος λόγω ποσόστωσης, καθώς τη θέση του κατέλαβε η Γεωργία Μαργαρίτη.
 Αποδοκιμασία από τον Αλ. Τσίπρα
 Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, με το που πληροφορήθηκε το γεγονός, επικοινώνησε με τον Φ. Κουβέλη και του εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για την εξέλιξη. Επιπλέον είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Αλέκο Φλαμπουράρη, από τον οποίο ζήτησε να καλέσει την Ολομέλεια της Π.Κ. Καλλιθέας προκειμένου να θέσει ζήτημα τακτικισμών, μεθοδεύσεων και αποκλεισμών προσώπων, οι οποίες, όπως τόνισε, είναι έξω από την κουλτούρα του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Αυγής" ο πρόεδρος του ΣΥΝ θεωρεί ότι: "Οι μεθοδεύσεις αποκλεισμού προσώπων και απόψεων δεν έχουν θέση στο δημοκρατικό μας κόμμα.Τέτοια φαινόμενα δεν είναι αθώα ούτε τυχαία. Εκπορεύονται από κύκλους που προσπάθησαν να ακυρώσουν την πορεία προς το Συνέδριο και, αφού απέτυχαν, τώρα προσπαθούν να το δυναμιτίσουν και να παγιώσουν εικόνα διάλυσης για τον χώρο μας. Ματαιοπονούν. Σκοντάφτουν στη θέληση των μελών μας για συνέχεια, προοπτική, ενότητα και ανανέωση, η οποία θα εκφραστεί στο επικείμενο συνέδριό μας".]
-------------------------------------------
Τελικά έχουν χάσει την μπάλα στον ΣΥΝ.
καταγγέλλονται σκοτεινοί κύκλοι .. οι οποίοι μεθόδευσαν τα παρακάτω ..>>>
1.  Μεθόδευση αποκλεισμού ....  κατά την ψηφοφορία για την εκλογή συνέδρων..
2.  (δια της μεθόδου της..) επικοινωνίας  ανάμεσα στις λίστες 
3.  (και ευχές για .. )  για συνέχεια, προοπτική, ενότητα και ανανέωση

1. κατ' αρχάς ότι και να γίνει σε μία προβλεπόμενη  διαδικασία ψηφοφορίας μέσα σε ένα κόμμα (?) .. δεν μπορεί να καταγγέλλεται σαν μεθόδευση.. έστω και αν μερικοί συννενοηθήκαν να ψηφίσουν με ένα τρόπο.  Στο κάτω κάτω .. ο ΣΥΝ είναι που έχει θεσμοθετήσει τις οργανωμένες τάσεις .. τώρα επειδή εκδηλώθηκε μία τάση.. και ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες  έφερε ένα μή προβλεπόμενο αποτέλεσμα.. τι κλαίγονται στον ΣΥΝ.. 
2. Την επικοινωνία ανάμεσα στις λίστες .. την προβλέπει η διαδικασία ? Αν ναι .. γιατι καταγγέλλονται αυτοί που το χρησιμοποίησαν ? Αλλά πάλι .. τι σημαίνει λίστες.. μέσα σε ένα κόμμα .. αυτό δεν είναι κόμμα τότε .. είναι κώμα. Ας πρόσεχαν ....  
3. Συνέχεια - Προοπτική - Ενότητα - Ανανέωση 

ξεκινάω από το τέλος... 
ανανέωση,  έιναι  ανανέωση  να έχει βρυκολακίασει στα έδρανα της βουλής αλλά και στα παράθυρα .. η γενιά του 114 ? Και τώρα που με τις προβλεπόμενες διαδικασίες δεν κατόρθωσε να ξανα-εκλεγεί .. αρχίσαν οι κλάψες ?

Ενότητα ? ποία ενότητα .. ? είναι δυνατόν να συνυπάρχουν στο ίδιο κόμμα και να αλληλοαποκαλούνται "σύντροφοι" αυτοί που επιμένουν (έστω και σιωπηλά λόγω συγκυριών σήμερα) στο Μααστριχ και θεωρούν το ΠΑΣΟΚ αριστερό κόμμα που θα πρέπει να συνεργαστεί ο ΣΥΝ .. είναι δυνατόν να συνυπάρχουν με αυτούς έχουν αποκηρύξει το Μααστριχ και θεωρούν το ΠΑΣΟΚ Αστικό κόμμα και ανάχωμα σε κάθε τι προοδευτικό ?  Πως μπορούν αυτοί οι δύο να συνυπάρχουν στο ίδιο το κόμμα? . Αυτή η αναγκαστική συνύπαρξη, αναγκαστική για καθαρά εκλογικές σκοπιμότητες, είναι ΔΙΑΛΥΤΙΚΉ και ΠΑΡΑΛΥΤΙΚΗ.  Δεν έχει να κάνει σε τίποτα με πολυφωνία και πλουραλισμό .. αυτή η ψευδεπίγραφη "ενότητα" είναι ΔΙΑΛΥΤΙΚΗ. Ας το πάρουν απόφαση λοιπόν να χωρίσουν τα τσανάκια τους το γρηγορότερο. Εξ άλλου για τους θιασώτες του Μααστριχ.. υπάρχει ένα πολύ ωραίο κόμμα που λέγεται ΠΑΣΟΚ.. 

Συνέχεια.. ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ? Συνέχεια σε τι, στην εσωστρέφεια ? - στην κρεβατομουρμούρα ? - στις ίντριγκες και τους διαδρόμους ? στην καμαρίλα ? Συνέχεια στην γενιά του 114 ?  που αυτό που κατόρθωσε και μας κληρονόμησε είναι : 
- μιά διασπασμενη αριστερά
- Αθλιότητα και εκμαυλισμό  χαρακτήρων και ανθρώπων .. που τους τρέχουν τα σάλια αν τους υποσχεθεί κάποιος μια θεσούλα στις Βρυξέλλες... ?
- Το να διωχθούν οι αριστεροί και οι νέοι από τους κοινωνικούς αγώνες και να κλειστούν σπίτι τους?
- Το Μααστριχ ? - την Λισαβώνα .. την κατάργηση των συλλογικων συμβάσεων ..
ΟΧΙ κύριοι του ΣΥΝ.. να μην υπάρξει ΣΥΝΕΧΕΙΑ σε όλα αυτά.. Να κοπεί αυτού του είδους η συνέχεια με το μαχαίρι.

Προοπτική.. Δεν έχω να το σχολιάσω αυτό .. απλά γελάω.. 
---------------------------------------------------
Και μερικές παρατηρήσεις από την συγκέντρωση του ΣΥΝ στη Πλατεία Κοτζιά.. 
ο κ Μαργαρίτης.. ήρθε κάποια στιγμή .. έριξε τις χαιρετούρες του απο δω κα απο κει .. και μετα την κοπάνησε .. 
ο κ Κουβέλης .. καθ όλη την διάρκεια των ομιλιών των ξένων αριστερών κομμάτων καθόταν  ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ .. μπροστά στα φωτα και τους φακούς Ορθιος κοιτάζοντας .. να τον βλέπουμε .. αλλά μακριά από τις καρέκλες των άλλων .. και μόλις πήγε να πάρει το λόγο ο Τσίπρας .. την κοπάνησε και αυτός.. 
Τι κλαίγεται τώρα που δεν τον ψηφίσαν.. 
-----------------------------------------------------
Ο λαός έδωσε την ευκαιρία στον ΣΥΝ στις προηγούμενες εκλογές.. την ευκαιρία να ζήσει. Ας το κάνει λοιπόν .. γιατι αυτό που ενδιαφέρει όλους εμας που χτυπιόμαστε σα τα χταπόδια από την Σοσιαλδημοκρατία και τα τσιρακια της δεν είναι το Πολιτικό μέλλον του κύριου Κουβέλη, αλλά το κόμμα(?) που στηρίχτηκε.. τωρα να αναλάβει δράση και να σταματήσει τις ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: