Σελίδες

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Σε υψηλή ετοιμότητα οι στρατιωτικές μονάδες στην Αττική


Σε υψηλή ετοιμότητα οι στρατιωτικές μονάδες στην Αττική - Αποκλείεται η χρήση στρατιωτικών δυνάμεων

All military units around Athens in high Alert as per  www.defencenet.gr

ΕκτύπωσηE-mail
05-05-2010 16:08:08
Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας έχουν τεθεί όλες οι στρατιωτικές μονάδες του νομού Αττικής, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο defencenet.gr. Η φρούρηση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων έχει αυξηθεί, ειδικά μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται και ειδικές μονάδες, όπως προβλέπεται στα επιτελικά σχέδια είναι έτοιμες να παρέμβουν για την προστασία αυτών των μονάδων αν τυχόν δεχθούν επίθεση από διαδηλωτές ή προβοκάτορες «διαδηλωτές».Ένα ερώτημα είναι κατά πόσον υπάρχει ενδεχόμενο να διατεθούν στρατιωτικές δυνάμεις για την τήρηση των μέτρων τάξης.
Από την πλευρά του ΓΕΕΘΑ τονίστηκε με τον πιό κατηγορηματικό τρόπο ότι «Δεν υπάρχει περίπτωση δραστηριοποίησης μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων εκτός των στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Δεν έχει ζητηθεί, δεν προβλέπεται και δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει έστω και ένα στέλεχος που να δεχθεί να εκτελέσει αποστολή πέραν αυτού που ορίζει το Σύνταγμα περί της αρμοδιότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. Για εμάς ο εχθρός βρίσκεται εκτός των πυλών και των συνόρων».
Ένας άλλος ανώτατος αξιωματικός ήταν πιο παραστατικός σε ότι αφορά την παραπάνω τοποθέτηση: «Οι μ...κες πέθαναν. Αν ζητάνε κορόϊδα να πάνε αλλού»...
Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: