Σελίδες

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

ΘΗΤΕΣ και ΘΥΜΑΤΑ







H άλλη Αμερική σε αριθμούς
Υπολογίζεται ότι το 12,7% του πληθυσμού -37 εκατ. άτομα εκ των οποίων τα 13 εκατ. παιδιά- κυριολεκτικά πεινάει. Το ποσοστό εκτινάσσεται στο 35,9% για τις ανύπαντρες μητέρες. Μάχη για την επιβίωση δίνει εξάλλου το 17,8% των νέων κάτω των 18 ετών, ποσοστού που ανεβαίνει στο 33,6% για τους Αφρικοαμερικανούς και στο 28,9% για τους Ισπανόφωνους
Μειώνεται το μερίδιο των μισθών
Μαύρα είναι τα μαντάτα για τα χαμηλά εισοδήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πριν ακόμη καταρρεύσουν οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες και πέσει ο Ντάου Τζόουνς, ο αριθμός των φτωχών οικογενειών της εργατικής τάξης στις ΗΠΑ αυξανόταν, καθώς το μερίδιο από την πίτα του αμερικανικού εισοδήματος που τους αναλογούσε μειωνόταν, δείχνει σχετική έρευνα.
Το ποσοστό των φτωχών οικογενειών της εργατικής τάξης αυξήθηκε σε 28% το 2006 από 27% που ήταν το 2002, σύμφωνα με έκθεση του Working Poor Families Project που στηρίχθηκε σε κυβερνητικά στοιχεία.
«Αν αρχίσουμε να κάνουμε αντιστοιχίες με αυτό που συνέβη φέτος, καταλαβαίνουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί», δήλωσε ο Μπράντον Ρόμπερτς, ένας από τους συντάκτες της έκθεσης με τίτλο «Αν και εργάζεσαι σκληρά, εξακολουθείς να μην τα βγάζεις πέρα»...
Σύμφωνα με την έκθεση, 9,6 εκατομμύρια οικογένειες της εργατικής τάξης ήταν φτωχές το 2006 από 9,2 εκατομμύρια το 2002.
«Το γεγονός ότι ο αριθμός των φτωχών οικογενειών αυξήθηκε κατά 350.000 από το 2002 ως το 2006 που ήταν μια καλή οικονομική περίοδος, περίοδος ευμάρειας κατά ορισμένους, είναι συγκλονιστικό και πολύ αποκαλυπτικό για το κρίσιμο σταυροδρόμι της οικονομίας» στο οποίο βρισκόμαστε, κατέληξε ο Ρόμπερτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: